NBA

Els cinc: tot el que cal saber per entrar a la setmana 3

Els cinc: tot el que cal saber per entrar a la setmana 3

Russell Westbrook va acabar amb 18 punts, vuit rebots i vuit assistències en un paper de sisè home en la victòria de diumenge sobre els Nuggets.

Cada dilluns us explicarem el que necessiteu saber de cara a una nova setmana d’acció de l’NBA.


1. The Heat Check: Els equips i jugadors més calents que entren a la setmana

Luka Doncic, Dallas

Doncic va fer un espectacle diumenge a Dallas, anotant 30 punts només a la primera part i acabant amb 44 punts en 17 de 26 (65,4%) amb cinc assistències en la victòria del Maverick per 114-105 sobre el Magic.

Doncic no només lidera l’NBA en anotacions a la setmana 3 amb 36,4 punts per partit, sinó que també ha anotat almenys 30 punts en cadascun dels seus primers sis partits. Qui va ser l’últim jugador que va obrir una temporada amb una ratxa tan calenta? Michael Jordan el 1986.

Una de les claus del tòrrid inici de Doncic és el fet que es troba en les millors condicions per començar la temporada que hem vist en les seves cinc primeres temporades a l’NBA. En lloc de posar-se en forma durant la primera meitat de la temporada, Doncic s’ha preparat des del primer dia després de jugar amb Eslovènia a l’EuroBasket durant la primera meitat de setembre just abans de l’obertura del camp d’entrenament.

Fes un cop d’ull a les divisions mensuals de Luka de la temporada passada i després compara els seus números d’octubre de 2021 a octubre de 2022. La seva puntuació ha augmentat 14,2 punts per partit, els seus rebots i assistències augmenten un per partit i el seu gol de camp efectiu. percentatge augmenta 7,4 punts percentuals.

TEMPORADA 2021-22
MES GP PTS REB AST EFG% USG%
Octubre 6 22.5 8.5 7.5 46.8 33.9
de novembre 10 27.3 8.0 8.7 52.7 35.9
desembre 5 26.0 7.4 9.2 53,0 37.5
gener 15 25.6 10.1 9.5 49,0 34.4
febrer 10 34.7 10.3 8.8 53.5 41.8
març 14 29.9 9.2 7.8 58,0 35.8
Abril 5 31.8 8.4 10.2 54.8 41.2
TEMPORADA 2022-23
MES GP PTS REB AST EFG% USG%
Octubre 6 36.7 9.5 8.7 54.2 39.4

I amb l’esperit de Halloween, aquí hi ha alguna cosa espantosa per a la resta de l’NBA: Luka encara té marge de millora en el seu tir de 3 punts. Només està tirant un 22,6% des de la profunditat en el que va de temporada; ha disparat un 35% des dels 3 punts en cadascuna de les dues últimes temporades i és un 33,4% per a la seva carrera.

Pot Luka mantenir viva la seva ratxa de 30 punts de joc aquesta setmana mentre els Mavericks juguen el tercer i el quart partit d’un partit de cinc partits a principis de la temporada? Els Mavericks obren dimecres la setmana contra un dels equips sorpresa de la temporada jove, l’Utah Jazz 5-2, abans de tancar la setmana contra els Raptors divendres.

***

Donovan Mitchell, Cleveland

Els Cleveland Cavaliers sabien que estaven aconseguint un All-Star tres vegades quan van canviar per Donovan Mitchell aquesta temporada baixa, però el que Mitchell ha fet durant els seus primers sis partits ha superat totes les expectatives per a les primeres setmanes amb un nou equip.

Mitchell ha encaixat perfectament amb els Cavs, que han començat amb un 5-1, i té una mitjana de 32,2 punts, 7,3 assistències, 4,5 rebots i 1,7 robatoris per partit mentre disparava un 49,6% des del camp i un 45,5% des de la gamma de 3 punts. en més de nou intents per partit. Tots aquests números representarien els millors resultats de la seva carrera per al base de sisè any, igual que els seus 38,9 minuts per partit.

La qüestió és si aquest nivell de joc és sostenible per a Mitchell individualment i els Cavaliers en conjunt. Obren la setmana 3 amb un enfrontament televisat a nivell nacional amb el campió defensor de la Conferència Est Celtics dimecres abans de sortir a la carretera per enfrontar-se a Detroit i als dos equips de Los Angeles.

***

Milwaukee Bucks

Només hi ha un equip invicte a l’NBA que entra a la setmana 3 i són els Milwaukee Bucks 5-0.

Els Bucks compten amb la millor defensa de la lliga, permetent només 102,6 punts per cada 100 possessions. I després de mantenir-se a 90 punts en la seva victòria d’obertura de temporada contra els Sixers, els Bucks han anotat almenys 110 punts en cadascun dels seus últims quatre partits.

Tingueu en compte que ho estan fent sense Khris Middleton, que continua deixat de banda després de la cirurgia del canell durant la temporada baixa. Middleton i Pat Connaughton estan a prop del seu retorn a la pista, cosa que només farà que els Bucks siguin més forts.

Després de jugar només cinc partits en les dues primeres setmanes de la temporada, tenen quatre partits en un període de sis dies aquesta setmana. Aquesta setmana, acolliran Detroit dilluns i dimecres abans de visitar Minnesota divendres (ESPN) abans de tornar a casa per tancar la setmana contra el Thunder dissabte.


2. El sisè home, Russ, pot salvar els Lakers?

Després d’obrir la temporada amb cinc derrotes consecutives, els Lakers de Los Angeles es van convertir diumenge a la nit en l’últim equip que va aconseguir la seva primera victòria de la temporada amb una victòria per 121-110 sobre els Denver Nuggets.

Els Lakers van aconseguir diumenge dues coses que els havien eludit durant gran part de les dues primeres setmanes de joc: un bon tir i un gran joc de Russell Westbrook des de la banqueta.

Los Angeles va disparar 13 de 30 (43,3%) des del rang de 3 punts diumenge a la nit, després de disparar un 25%, 20%, 18%, 27% i 31% durant els seus primers cinc partits de la temporada (un total de 42-42). de-177, 23,7%). Com va dir LeBron James després de la nit d’estrena, els Lakers no tenen una llista plena de tiradors làser, de manera que no és probable disparar més del 40% des de la profunditat de manera regular. No obstant això, si els Lakers poden disparar col·lectivament als anys 30, això ajudaria molt a ajudar la seva ofensiva de darrer lloc a pujar a la classificació.

Per molt gran que va ser el tir de 3 punts de diumenge, l’actuació de Westbrook des de la banqueta va ser un signe encara millor de positivitat per als Lakers. Westbrook va registrar diumenge el més/menys més alt de qualsevol jugador (+18), ja que va acabar amb 18 punts en tirs de 6 de 12, vuit rebots i vuit assistències en 32 minuts.

Westbrook ha acceptat el paper de sisè home i el partit de diumenge va ser un exemple de com pot prosperar en aquest paper. “Com he esmentat des del primer dia, el que necessiti de mi per ajudar l’equip a guanyar, això és el que faré”, va dir Westbrook després del partit.

Poden els Lakers continuar amb la victòria de diumenge i començar a sortir del celler de la Conferència Oest? Aquesta setmana tanquen una casa de quatre partits amb enfrontaments contra Nova Orleans dimecres, Utah divendres i Cleveland diumenge. Aquests tres equips entren a la setmana 3 amb un rècord combinat de 14-5.


3. Protagonisme de la televisió nacional: enfrontaments imprescindibles

Dilluns: Indiana a Brooklyn, 19:30 ET, NBA TV

Com respondran els Nets a la seva derrota davant els Pacers dissabte que l’entrenador en cap de Brooklyn, Steve Nash, només podria descriure com un “desastre” quan es trobin 48 hores després? Poden els Pacers repetir el seu tir (23 de 46 de 3) i obtenir una altra actuació brillant del debutant Bennedict Mathurin, que va anotar els 32 punts més destacats de la seva carrera en la victòria de dissabte?

Dimarts: Minnesota a Phoenix, 10 ET, TNT

Quan els Timberwolves van fer el canvi per adquirir Rudy Gobert aquesta temporada baixa, va ser per elevar-los a competir contra els millors equips de la Conferència Oest. Aquest partit contra els Suns és una gran prova per als Timberwolves, que només han jugat amb un equip que va arribar als playoffs de l’any passat en els seus set primers partits de la temporada. Phoenix entra a la setmana 3 amb una ratxa de quatre victòries consecutives i està empatat al millor registre de l’oest amb un 5-1.

Dimecres: Boston a Cleveland, 19:30 ET, ESPN

Aquesta serà la segona trobada en menys d’una setmana per als Celtics i Cavaliers. Cleveland es va emportar el primer partit d’una manera impressionant, recuperant-se d’un dèficit de 15 punts a la primera part, ja que Donovan Mitchell i Caris LeVert van anotar 41 punts cadascun per portar els Cavs a una victòria de 132-123 en la pròrroga divendres. Va ser la primera vegada que els companys d’equip de Cleveland van anotar 40 o més punts en el mateix partit des que LeBron James i Kyrie Irving van tenir 41 cadascun en el cinquè joc de la final de l’NBA del 2016. El partit de divendres va ser el primer esdeveniment de la temporada regular en la història dels Cavs.

Dimecres: Memphis a Portland, 10 ET, ESPN

Ja Morant lidera l’NBA en “Acabes de veure aquells moments” que no vols perdre’t cap nit que estigui a la teva televisió. I encara que Portland es quedarà sense Damian Lillard a causa d’una tensió al panxell, tenen a Anfernee Simons, que va incendiar Twitter de l’NBA la setmana passada quan es va incendiar al tercer quart de la victòria de Portland sobre Denver. Simons va anotar 22 punts i va fer sis triples només en el tercer quart.

Dissabte: Boston a Nova York, 19:30 ET, NBA TV

Els Celtics, campions defensors de la Conferència Est, fan el seu primer viatge de la temporada al Madison Square Garden, un lloc que no han guanyat des del desembre del 2019. Els Knicks, inclosa l’adquisició clau de la temporada baixa, Jalen Brunson, buscaran mantenir aquesta ratxa intacta. Després d’iniciar la temporada 3-1, Nova York ha perdut partits consecutius davant Milwaukee i Cleveland, els dos millors equips de l’Est. Ara s’enfrontaran a Boston, l’equip número 3 de l’Est per 4-2 entrant a la setmana 3.


4. Partits de League Pass per veure: comença la teva prova gratuïta avui mateix

Dimecres: Utah a Dallas, 20:30 ET

Luka Doncic buscarà ampliar la seva ratxa d’anotar almenys 30 punts a set partits quan els Mavericks rebin el Jazz dimecres a la nit. Els Jazz han estat una de les millors històries de l’inici de la temporada, ja que obren la setmana 3 al quart lloc de la Conferència Oest amb un 5-2, mentre que els Mavericks són 10è amb 3-3.

Divendres: Golden State a Nova Orleans, 20:30 ET

Aquest joc realment necessita més venda que aquests dos noms: Stephen Curry i Zion Williamson? Els Warriors entren a la setmana 3 després d’haver perdut dos consecutius i busquen tornar a la pista. Mentrestant, els Pelicans va tornar a Zion diumenge després de perdre’s els dos partits anteriors amb una contusió lumbar després d’una dura caiguda la setmana passada. Tant de bo per divendres, els Pelicans també veuran el retorn d’Herb Jones (hiperextensió del genoll dret) i Brandon Ingram (protocols de commoció cerebral), que s’han perdut els tres últims partits dels Pelicans 4-2.

Diumenge: Cleveland a Los Angeles, 3:30 pm ET

Sempre que LeBron James juga contra el seu antic equip de Cleveland, és un enfrontament imprescindible. En 18 partits de la seva carrera contra els Cavaliers, LeBron ha fet una mitjana de 29,6 punts per partit, que és la seva mitjana de puntuació més alta contra qualsevol rival de la seva carrera. Des que es va unir als Lakers el 2018 després de la seva segona carrera a Cleveland, LeBron té 5-0 contra els Cavaliers amb una mitjana de 34,6 punts, 7,4 rebots i 8,2 assistències.


5. Aquesta setmana a la història de l’NBA: aniversaris clau i fites per celebrar

31 d’octubre de 1950

Dilluns es commemora el 72è aniversari de la ruptura de la barrera del color de l’NBA, ja que Earl Lloyd es va convertir en el primer jugador negre a competir a l’NBA, jugant als Capitols de Washington en una derrota a la carretera per 78-70 davant els Rochester Royals.

1 de novembre de 1946

Dimarts se celebra el 76è aniversari del primer partit de l’NBA quan els New York Knicks van derrotar als Toronto Huskies per 68-66 a Toronto. Qualsevol fan més alt que el central de 6 peus i 8 de Toronto, George Nostrand, va sortir lliure aquella nit; un ascens que comportaria un munt d’entrades gratuïtes a la lliga d’avui.

2 de novembre de 1990

Dimecres se celebra el 32è aniversari del partit sense pròrroga amb més puntuació en la història de la lliga quan els Golden State Warriors van registrar una victòria per 162-158 sobre els Denver Nuggets. Els 320 punts sumats van establir el rècord que encara avui es manté. De fet, només tres partits han donat més punts en incloure la pròrroga.

3 de novembre de 1996

Dijous es compleixen 26 anys del debut a l’NBA del mític Kobe Bryant, que va jugar sis minuts des de la banqueta en la victòria dels Lakers per 91-85 sobre els Minnesota Timberwolves.

4 de novembre de 1961

Wilt Chamberlain dels Philadelphia Warriors va començar una ratxa de 65 jocs consecutius anotant 30 o més punts. Luka Doncic necessita només 59 més Més de 30 jocs de punts seguits per atrapar l’Ossa Major.

4 de novembre de 2016

La ratxa rècord de jocs de Stephen Curry amb almenys un triple fet va acabar amb 157 jocs. Des de llavors, Curry ha superat aquest rècord, ja que ha fet almenys un triple en 196 partits consecutius i comptant, una ratxa que es remunta a l’1 de desembre de 2018. Curry està a quatre partits d’arribar als 200 partits consecutius, que podrien arribar a continuació. Dilluns a casa contra els Reis.

#Els #cinc #tot #cal #saber #entrar #setmana

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button