NHL

Alex Ovechkin sobre batre el rècord de Gordie Howe, llegat de Capitals

Alex Ovechkin sobre batre el rècord de Gordie Howe, llegat de Capitals

Àlex Ovechkin ha arribat al punt que està establint rècords que ni tan sols es va adonar que estava perseguint.

Va assolir la seva darrera fita quan va marcar el gol número 787 de la seva carrera, establint un rècord de la NHL de més gols marcats per un jugador amb una sola franquícia. Gordie Howe va mantenir aquesta marca des de 1971, marcant 786 gols en 1.687 partits amb el Detroit Red Wings més de 25 temporades.

Ovechkin no sabia d’aquest rècord abans d’aquesta temporada. No n’ha sentit a parlar ni d’un entrenador ni d’un company d’equip. Va dir que ho va veure en una infografia mentre es desplaçava per Instagram.

“Són només rècords rere rècords que s’estan trencant. És genial veure’ls”. Capitals de Washington company d’equip Marcus Johansson dit. “És difícil expressar-ho amb paraules. És tan impressionant”.

Mark Howe, el fill de Gordie i un defensor del Saló de la Fama de l’hoquei, tampoc no sabia del registre, ni de la recerca d’Ovechkin ni del fet que el seu pare el tenia.

“Bàsicament només va tenir aquest any a Hartford i la resta a Detroit”, va dir Howe. “Vaig pensar que potser hauria estat el registre d’una altra persona”.

No li va sorprendre que fos Ovechkin qui reclamava la marca.

“És [because of] la manera com ha anat marcant Ovechkin i el ritme amb què ho fa. És tan gran, tan fort i tan poderós”, va dir Howe.

Per a Ovechkin, està orgullós de ser una altra cosa: una capital de Washington. Això és el que fa que aquest disc sigui especial per a la superestrella de 37 anys.

Aquí teniu una ullada al que significa aquest rècord per al llegat esportiu d’Ovechkin a Washington.


La franquícia

Mai està garantit que una estrella passi una carrera completa amb una franquícia de la NHL. La fortuna d’un equip canvia, tant en el gel com econòmicament, on el límit salarial té inevitablement un paper en les decisions de personal. Els objectius d’un jugador també canvien. La lleialtat a la franquícia no pot portar-ne cap a una Copa Stanley o a través de la fugida emocional d’una reconstrucció.

Sidney Crosby, Evgeni Malkin i Ovechkin formen part de la mateixa generació d’estrelles que encara juguen a l’equip que els va redactar. Però mira el Chicago Blackhawksper exemple. Jonathan Toews i Patrick Kane va guanyar tres copes Stanley, però s’espera que jugui per a diferents equips la propera temporada mentre Chicago es reconstrueix.

“Estic jugant a hoquei amb l’equip que em va seleccionar. Així que de seguida tinc una bona relació amb l’organització i amb tot l’equip”, va dir Ovechkin. “I he trobat molt bons amics a DC, m’encanta”.

Quan Ovechkin va ser seleccionat primer a la general el 2004, no sabia molt sobre DC

“Sabia que era la capital dels Estats Units. Bàsicament, això era”, va dir rient.

La seva arribada a Washington va provocar un gir per a una franquícia que havia ensopegat malament després d’arribar a la final de la Copa Stanley el 1998, inclòs un intent calamitós de centrar les Capitals al voltant de Jaromir Jagr. Ovechkin era una estrella local, el joc elèctric i la increïble taxa de gols van transformar l’equip, dins i fora del gel. L’era “Rock the Red” de les Capitals va néixer de l’estrellat magnètic d’Ovechkin. Els seus nou títols anotadors i tres MVP van subratllar el seu impacte en la seva fortuna.

El 2008, Ovechkin va signar un contracte de 13 anys i 124 milions de dòlars amb els Capitals que representava el 19% del seu límit salarial en aquell moment.

“El que vaig admirar d’Alex és que mai no es va comparar ni el seu acord amb ningú”, va dir Ted Leonsis, propietari de Capitals. va dir a ESPN l’agost del 2021. “Mai va demanar que el canviessin. Mai va dir acomiadar un entrenador. És només un viatge personal notable per a ell”.

Ovechkin va dir que la seva relació amb Leonsis és un catalitzador del seu llarg mandat amb els Capitals.

“Va estar obert a mi i a la meva família de seguida. Un gran ésser humà. Divertit, també”, va dir. “Em va donar molts consells i em va ajudar molt durant la meva carrera, perquè hi va haver alts i baixos. Ell va ser una gran part d’aquell èxit que vaig tenir mentalment, sobre el gel i fora del gel”.

Ovechkin poques vegades ha tingut alts i baixos estadísticament, marcant més de 40 gols en 12 de les seves 18 temporades. No es podria dir el mateix de les Capitals.

Hi va haver algunes temporades de crisi de consciència per a la franquícia durant la dècada abans del seu gran avenç a la Copa Stanley el 2018. Hi va haver sortides de la primera ronda dels playoffs, crítiques al seu estil de joc i preocupacions perquè el seu nucli de “Young Guns” s’hagués de trencar. perquè no va poder guanyar. El 2014, The Hockey News va arribar a argumentar que la marxa d’Ovechkin a la Kontinental Hockey League de Rússia seria “una benedicció disfressada” per a Washington: “Si vol, l’últim que haurien de fer els Caps és persuadir-lo del contrari. “

Hi va haver algun moment en què Ovechkin va estar preocupat perquè no seria capital en aquesta etapa de la seva carrera?

“No realment”, va dir. “Crec que com va la relació entre la meva família i l’organització, ni tan sols pensava estar amb un equip diferent. Però sempre he dit que és un negoci. No sé què passa a dalt a l’oficina. amb el director general i el propietari. Crec que qualsevol jugador vol quedar-se el màxim de temps possible amb un equip”.


Els aficionats

Quan va arribar a la NHL, Ovechkin es va quedar a Washington, DC, durant els seus primers mesos abans d’aconseguir una casa a Arlington, Virginia. Ell i la seva família finalment es van establir a McLean, Virginia, comprant una casa el 2012. S’ha convertit en part de la comunitat, fins al punt que va ser un home al carrer entrevistat per a una cadena de televisió local mentre agafava gasolina abans d’una tempesta de neu.

Ovechkin és considerat un dels millors atletes que ha practicat esports d’equip professionals a DC Un rànquing de NBC Sports Washington el va tenir primer a la general, per davant dels membres del Saló de la Fama del futbol de Washington Darrell Green i John Riggins, així com la llegenda de l’NBA Wes Unseld.

Va dir que li agradava interactuar amb altres estrelles de l’esport de Washington.

“Tenim una relació molt bona amb tothom”, va dir. “Quan els Nacionals estaven guanyant el campionat, va ser un bon moment per a DC i els uns als altres. Perquè ens vam recolzar els uns als altres”.

La relació d’Ovechkin amb els seguidors de Capitals ha estat entranyable. Leonsis atribueix a la seva estrella haver ajudat els Capitals a convertir-se en “un dels sis o vuit millors equips de venda d’entrades”.

Quan va festejar amb la Copa Stanley, els aficionats van festejar amb ell. Fent “àngels d’aigua” sense camisa en una font de Georgetown. Fer barril es troba dalt del sant grial de l’hoquei. A l’escenari del The Mall amb els seus companys d’equip, on es va dirigir als aficionats: “Som campions de la Stanley Cup! És vostre! Nois i noies i nenes! Anem-hi!”

Tot i que els aficionats de Capitals han vist créixer a Ovechkin, va dir que també ha vist com els fans creixen al seu voltant.

“Sóc el jugador més gran de l’organització. Ara tinc un parell d’amics que tenen fills que tenen com 18 anys”, va dir. “Els recordo quan eren joves. I ara ens estan animant des de la grada”.

La relació d’Ovechkin amb alguns aficionats locals es va complicar recentment. El nadiu de Moscou ha estat un fervent partidari del president rus Vladimir Putin al llarg dels anys. El 2017, va fer campanya en nom de Putin iniciant un moviment a les xarxes socials anomenat Putin Team, i va escriure: “Mai vaig ocultar la meva actitud cap al nostre president, sempre donant-li suport obertament”. La seva foto de perfil d’Instagram el mostra posant amb Putin.

La invasió russa d’Ucraïna va donar aquest suport a una nova llum per a molts aficionats. El Washington Post va informar sobre els seguidors de Capitals que estaven en conflicte amb el seu suport a Ovechkin i la seva oposició a la guerra.

“Hem vist com els Caps fracassaven, i els hem vist guanyar… i sempre els estem recolzant. Es treu a tota la comunitat, perquè ara estem dividits”, Maryna Baydyuk, ucraïnesa. és president de United Help Ukraine, va dir al Post al maig. “Tenim aficionats que diuen que Ovechkin ha de deixar l’equip. Tenim aficionats que ara diuen: ‘No ho sabem’. Tenim aficionats que diuen que donem suport a Ovechkin i a l’equip. Ara tens aquesta divisió”.

Ovechkin va decidir fer una roda de premsa la primavera passada per abordar aquestes preocupacions.

“És el meu president. Però com he dit, no estic en política. Sóc un esportista. Espero que tot es faci aviat. És una situació difícil ara per a ambdues parts”, va dir Ovechkin, mentre intentava expressar un sentiment contra la guerra. “Si us plau, no més guerra. No importa qui estigui a la guerra — Rússia, Ucraïna, diferents països– hem de viure en pau”.

Va sentir que la relació amb els aficionats va canviar a causa de la invasió de Rússia i el seu suport a Putin?

“No. Són aficionats. Donen suport a l’equip. Estic amb ells”, va dir a l’octubre. “No importa quin esport. No importa qui sigui el jugador. Donen suport a l’equip, no al jugador”.


Els gols

El ritme de gol actual d’Ovechkin el torna a rondar els 40 gols. Es troba a l’abast de Howe a la llista de gols de tots els temps de la NHL, ja que el membre del Saló de la Fama és el segon en general amb 801 gols. Després ve la marca de 894 gols de Wayne Gretzky.

“És increible,” Diables de Nova Jersey va dir l’entrenador Lindy Ruff. “Per dir-te la veritat, hi ha certs nois que tenen la longevitat. Quan mires la seva massa corporal, com de fort és, entens per què pot jugar tant de temps”.

Ruff ha entrenat contra Ovechkin cada temporada de la seva carrera, com a entrenador en cap o com a entrenador ajudant. Ell qualifica de remarcable el gol del capità del Capitals.

“Crec que el fet que pugui tirar el disc de la manera com el fa… té una habilitat que ningú més té. I encara té aquesta habilitat a la seva edat”, va dir Ruff. “Crec que potser pel que fa a la velocitat, potser no tan ràpid, però ho veus amb molts jugadors que hi han estat. Prens un Jagr. Prens un Chara. Encara tenen aquesta habilitat que és millor que qualsevol jugador. el seu equip”.

Ovechkin té un gol favorit?

“No, tots són gols. Tots els meus favorits”, va dir.

Fins i tot les xarxes buides?

“És clar. Si creus que és fàcil marcar-los, no ho és”, va dir. “L’altre equip té un avantatge d’home. T’estan pressionant. És una mica difícil. De vegades estic allà i de vegades no. Però si estic allà, la meva prioritat número 1 no és. per deixar marcar l’equip contrari”.

Mark Howe creu que Ovechkin eclipsarà la marca dels objectius de la carrera del seu pare i la de Gretzky.

“Per establir aquests rècords, cal tenir tres coses”, va dir. “Òbviament, has de tenir amor i passió per jugar. Batre rècords és una cosa, però jugues perquè t’agrada jugar el partit. En segon lloc, la força d’Ovi és marcar. He vist molts golejadors que posen el el disc a la xarxa com ningú ho pot fer, però al cap d’una estona el disc comença a colpejar la cresta en lloc de la cantonada de la xarxa. Encara no ho he vist amb l’Ovi”.

“I la tercera cosa és que ara hi ha tants diners en el joc. Aleshores, els nois havien de jugar per mantenir les seves famílies. Alguns nois ara, després d’un temps, es queden satisfets amb el que van guanyar econòmicament i la seva empenta disminueix una mica. Però això no ha passat amb l’Ovi”.

Ovechkin va signar una pròrroga de cinc anys i 47 milions de dòlars el juliol del 2021 que el mantindrà a Washington fins al 2025-26. Va dir que creu que batre els rècords que té per davant s’ocuparà de si mateix mentre es mantingui concentrat en la seva tasca amb les Capitals.

“He de fer la meva feina”, va dir. “He de jugar bé. He de marcar gols”.

Reportatge addicional d’Emily Kaplan d’ESPN.#Alex #Ovechkin #sobre #batre #rècord #Gordie #Howe #llegat #Capitals

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button