NHL

Blues es retroba amb el nou entrenador dels Bruins, Jim Montgomery: “El trobem a faltar, però es mereix aquesta oportunitat”

Blues es retroba amb el nou entrenador dels Bruins, Jim Montgomery: “El trobem a faltar, però es mereix aquesta oportunitat”

Esmenta el nom de Jim Montgomery al vestidor dels Blues aquests dies i coneixeràs els molts fils de text que va tenir amb diversos grups de jugadors.

La temporada 2020-21 va ser la primera de Montgomery com a entrenador adjunt a la plantilla de Craig Berube, i com que la COVID-19 va limitar la quantitat de contacte amb els jugadors, Brayden Schenn recorda haver conegut millor en Montgomery mitjançant missatges de text.

“Oh, sí, estava en un fil amb mi, Bozie i Schwartzy”, va dir Schenn, referint-se als antics companys d’equip Tyler Bozak i Jaden Schwartz. “Té una gran personalitat. Era divertit i mantenia les coses lleugeres”.

Hi havia un altre fil amb els jugadors russos dels blaus: Vladimir Tarasenko, Ivan Barbaxevi l’any passat Pavel Buchnevitx es va afegir.

“Sí, fem una petita xerrada en grup”, va dir Tarasenko, somrient. “És un bon noi i va ser agradable tenir una conversa amb ell. Va dir moltes bromes. De vegades vam discutir una mica, però sempre acabava bé”.

Buchnevitx es va fer ressò dels pensaments de Tarasenko.

“Si no estàs jugant molt bé, sempre és com un noi positiu”, va dir. “Sempre un somriure, i fa algunes bromes, sobretot amb nois russos. De vegades realment divertida.”

A Montgomery li encantaven les bromes d’anada i tornada.

“Em portava bé amb els russos”, va dir. “Teníem les nostres bromes interiors, i sempre li burlaria a Vladi que faria més gols que ell si jugués amb Buchnevich i (Robert) Thomas. Tothom riuria perquè mirava les estadístiques de la meva carrera i són horribles. Però ja sabeu, ho van apreciar, que no tenia por de burlar a algú com Tarasenko. Burlar no és la paraula correcta, però rebentar-li les boles”.

Alguns dels textos que Montgomery va enviar fins i tot estaven escrits en rus. Durant la temporada 2003-04 va estar cinc mesos jugant amb Ufa Salavat Yulayev a Rússia i es va submergir al país, aprenent una mica l’idioma.

“Sempre practicaria el meu horrible rus amb ells, i crec que van apreciar el fet que ho estigués intentant”, va dir Montgomery.

“Sí, sap unes quantes paraules”, va dir Tarasenko. “És molt agradable veure quan algú mostra l’esforç i intenta comunicar-se amb nosaltres en la nostra llengua”.

Era important que la companyonia del vestidor connectés amb tots els jugadors. “Així que sabien que hi estem junts”, va dir Montgomery.


El Els blaus i Montgomery ja no hi estan junts. Al juliol, el jugador de 53 anys va ser contractat com a entrenador en cap de la Bruinsposant fi a la seva estada de dos anys a St.

Dilluns a la nit al TD Garden, estarà darrere de la banqueta dels Bruins, enfrontant-se a l’organització que li va donar l’oportunitat de tornar a la NHL un any després de ser acomiadat a Dallas. El motiu del seu acomiadament mai es va revelar, però des de llavors ha buscat tractament per l’alcoholisme.

Montgomery agraeix l’oportunitat que li van donar els blaus, i va més enllà del fet que li va permetre aterrar amb un equip Original Six.

“El meu temps a St. Louis va ser increïble”, va dir Montgomery. “St. Louis a tants nivells va ser fantàstic, personalment, i professionalment, va ser un home run absolut! No sé si hauria tingut l’èxit personal fora del gel i sobre el gel si no fos pel (director general) Doug Armstrong, (propietari) Tom Stillman i Craig. Craig és una gran persona per treballar. No ho puc subratllar prou.

“Llavors, dins del Blues, vaig sentir que estava aïllat amb grans persones. És l’entorn que necessitava perquè és l’entorn en què floreixo, on tothom hi està junt. Si miro enrere, sé que tenia molta ansietat, potser alguns nervis per tornar-hi, i aquells nois ho van fer sense problemes”.

El sistema de suport, va insistir Montgomery, es tractava més d’implicar-se en una cultura d’equip que d’evitar l’alcohol.

“Sincerament amb Déu, crec que ho faig còmode”, va dir. “Els vaig dir que, si prenen dues copes o 20, 20 és una exageració, això no em canviarà. Vaig a rescatar quan sigui el moment de fer-ho. Per a una total transparència, era un bevedor excessiu, així que habitualment passava tres setmanes sense beure, i després, quan vaig beure, era una llum verda i m’hi anava molt bé. Doncs, aquelles nits, solia poder aturar-los quan era més petit, i ja no els vaig aturar perquè ja no havia de jugar. Va ser com, ‘Està bé. Només preneu un Advil’”.

Després d’abordar aquesta part de la seva vida, Montgomery estava preparat per capbussar-se de nou en l’entrenament.

“Vaig escoltar (Berube), com maneja la gent, com condueix un equip”, va dir Montgomery. “El número 1 que vaig aprendre d’ell és que els jugadors siguin responsables dels seus papers. Si ets golejador i no has marcat en cinc partits, per què no ho has fet? Si ets un verificador i ets menys 2 en els últims quatre partits, què està passant? Això és una mica simplista, com et dic, però així ho fa ell.

“I també ens va fer responsables als entrenadors. Va ser d’una manera molt saludable, no negativa, només: “Què està passant aquí?” Gairebé és com si s’hagi comportat mut, però sap exactament què fa. Amb el temps, però, pots sentir la confiança, treballar amb algú i va arribar a un nivell en què mai més li vaig preguntar què necessitava. Reparteix elogis com tapes de registre, però quan diu: “Bon treball!” saps que has fet una bona feina”.

El compliment de Montgomery es va passar a Berube.

“Bé, ho agraeixo, però és al revés: vaig aprendre molt d’ell”, va dir Berube. “És un entrenador molt intel·ligent, i també em va ensenyar moltes coses. Un noi molt detallat, i té moltes idees molt bones. També em vaig convertir en un millor entrenador”.

En la seva primera temporada, Montgomery va començar especialitzant-se amb el joc de poder dels blaus, però al final de la temporada, va passar a l’assassinat de penal. Això va provocar moltes converses amb el seu també entrenador ajudant Steve Ott, que va passar del PK al PP.

“Només triem el cervell dels altres”, va dir. “Jo diria: ‘Què faries aquí si fes això?’ Ell diria: “Ho faré rodar”. Estaria preparat per al que crec que faria un entrenador d’elit de joc de poder.

“Vaig poder aprendre noves maneres de defensar, noves maneres de trencar discos i noves maneres de crear una ofensiva de ‘Otter’ i (entrenador ajudant) Mike Van Ryn. Són excepcionals en això. I no puc dir prou sobre (entrenador de porters) Dave Alexander. Vaig agafar molt d’ell sobre com aconseguir que la gent respongui si no respon a la manera com estàs treballant amb ells actualment”.

Montgomery es comunicava constantment amb jugadors dels blaus, especialment amb els més joves Robert Thomas.

“És molt identificable”, va dir Thomas. “Realment fa un esforç extra per conèixer-te i saber què t’empeny i què et motiva, i crec que això és el que el converteix en un gran entrenador. Va estar amb mi en moments difícils amb lesions i no jugant bé i va poder ajudar-me a donar-me la volta”.

Thomas va recordar que Montgomery li crearia gols en segments de tres partits. L’entrenador especificaria quants tirs, ocasions de gol i cops volia veure, o podria ser com el temps de la possessió del disc.

“Només petits jocs que vaig trobar molt útils”, va dir Thomas. “És difícil durant la temporada. Perds la noció dels dies amb el viatge i tot, i això va mantenir la diversió. Sens dubte, li dec molt”.

Són coses així, juntament amb els fils de text, que Berube va dir que separen Montgomery d’altres entrenadors.

“És important establir relacions en qualsevol esport, i ell és molt bo”, va dir. “Va ser molt important no només per a ell com a entrenador, sinó per al nostre equip”.

Va ser per aquesta època la temporada passada quan Montgomery va començar a sentir que podria ser hora que tornés a ser entrenador en cap.

“Diria l’acció de gràcies de l’any passat”, va dir. “No perquè el nostre equip tingués èxit, sinó només on jo estava professionalment. Vaig afegir capes al que ja sabia. Per què estic millor preparat per ser entrenador en cap ara, en comparació amb la meva primera ronda a Dallas, no té res a veure amb el meu comportament fora del gel i amb tot el que cal fer professionalment. Vaig aprendre més la lliga. Estava preparat”.

Però estaven preparats els equips de la NHL? Montgomery va admetre que estava preocupat.

“No ho saps fins que reps les trucades”, va dir. “Em va sorprendre gratament quants equips van trucar, la qual cosa em va donar confiança”.

Vegas, Winnipeg i Chicago van ser dels que van mostrar interès.

Montgomery va utilitzar Armstrong com a caixa de ressonància per atacar les entrevistes i vendre’s, i cada vegada que parlava amb un equip, mantenia els blaus actualitzats.

“Vaig tenir el millor dels dos mons”, va dir. “El millor moment per aconseguir una feina molt bona és quan tens una gran feina, i jo en tenia una. Tot el que em deia l’exèrcit era: “Ei, aquí tens casa”. M’estic emocionant una mica…”

Montgomery va fer una pausa mentre es va plorar.

“Això és increïblement empoderador!” va acabar.

Després, el 6 de juny, Boston va acomiadar Bruce Cassidy. Això era tot.

“No sé per què, però quan vaig veure que Bruce va ser deixat anar, vaig sentir com si anava a ser l’entrenador en cap dels Boston Bruins”, va dir Montgomery. “Va ser una oportunitat de treballar amb un equip d’Original Six a Nova Anglaterra, on vaig anar a l’escola (Universitat de Maine). Hi havia tantes coses que em van agradar de la situació. Potser per això vaig aconseguir la feina, perquè sentia que aconseguiria aquesta feina”.

Un mes després de la seva primera temporada, Montgomery té Boston sent segon a la classificació de la NHL, amb un 10-2-0 després de la derrota de dissabte per 2-1 contra Toronto. Els jugadors de Boston han donat a Montgomery deliri comentaris.

“Estàs content per Monty; estàs content pel que està fent”, va dir Schenn. “Va tenir una altra oportunitat a Boston d’aprofitar-ho al màxim i va a un equip veterà que ja té bones peces, així que és un complement per als nois que ja saben el que estan fent, i probablement els està ensenyant moltes coses. ”

Alguns a St. Louis han conjecturat que amb l’èxit dels Bruins, i els Blaus enfonsats en una ratxa de sis derrotes consecutives, Montgomery és el denominador comú, i la seva absència es fa notar.

“Sí, òbviament, és un gran entrenador i una gran persona, així que el trobem a faltar”, va dir Thomas. “Però es mereix aquesta oportunitat”.

“M’agradaria que fos aquí, però és com part de l’hoquei, saps?” Buchnevich va afegir. “Aquí tenim un bon cos tècnic. Estic content per una persona que va estar amb nosaltres l’any passat”.

Potser seria una exageració dir que els blaus estarien en millor forma a la classificació si Montgomery encara estigués al club. L’equip va contractar el veterà entrenador Craig MacTavish, i els jugadors han quedat igualment impressionats amb ell.

“L’hoquei és un negoci, i els nois van i vénen, però estic agraït pel meu temps amb ‘Monty'”, va dir Tarasenko. “Espero que continuï fent això, però no contra nosaltres. No en contra nostre, llavors estaré content per ell”.

Els blaus van marxar diumenge cap a Boston, i Berube va dir que probablement el seu personal es reuniria amb Montgomery en algun moment abans de la caiguda del disc dilluns, i esperava tenir notícies d’ell. durant el joc també.

“Serà divertit”, va dir Berube. “No té un mal dia, no crec, que és agradable estar-hi. És edificant. Tenim un fil de text amb els entrenadors, i encara ens llença coses de tant en tant. Estic segur que mirarà cap avall un parell de vegades i ens farà alguns gestos”.

Buchnevich també ho espera.

“Crec que faré alguna cosa, però crec que ell serà el primer a dir alguna cosa”, va dir. “Tant de bo que anotem a curt termini contra ell i pugui apuntar-li alguna cosa”.

Pel que fa al que Montgomery està pensant per dirigir-se al partit, es va prendre un moment.

“Quina és la paraula correcta?” Ell va dir. “L’única paraula que se m’acut és com d’agraït estic. Els agraïm i els trobo a faltar. Els trobo a faltar.”

“Agraït” perquè sense els Blues, Montgomery no seria on és avui.

“Això és 100 per cent precís”, va dir.

Però Montgomery també es mereix una mica de crèdit, fins i tot si no pot acceptar-ho.

“No estic cablejat d’aquesta manera”, va dir. “Crec que amb alguna cosa bona, com ja sabeu amb els jugadors d’hoquei, estem desviant. Tothom sempre diu: “Tinc els millors companys de línia del món!” Bé, en tinc un munt”.

(Foto de Jim Montgomery: Geoff Burke / USA Today)

#Blues #retroba #amb #nou #entrenador #dels #Bruins #Jim #Montgomery #trobem #faltar #però #mereix #aquesta #oportunitat

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button