NHL

NHL99: Henrik Sedin va prosperar de la rivalitat fraternal: “Ens cridaríem l’un a l’altre”

NHL99: Henrik Sedin va prosperar de la rivalitat fraternal: “Ens cridaríem l’un a l’altre”

Benvingut a NHL99, el compte enrere de l’Athletic els 100 millors jugadors de la història moderna de la NHL. Estem classificant 100 jugadors, però l’anomenem 99 perquè tots sabem qui és el número 1: hem d’esbrinar els 99 llocs darrere del número 99. De dilluns a dissabte fins al febrer donarem a conèixer nous membres de la llista.


Els companys d’equip i entrenadors i entrenadors mai es van adonar de quan Henrik i Daniel Sedin estaven furiosos l’un amb l’altre.

“Com un boig de veritat? L’un a l’altre?” antic Vancouver Canucks L’entrenador de força i condicionament Roger Takahashi va respondre quan se li va preguntar si ho havia vist mai. “No, sincerament no puc dir que ho vaig fer. Els he vist ser competitiu entre ells, però no sé si els he vist mai bojos o cridant-se. Això sembla fora de caràcter! No sé si els he vist mai enfadats qualsevol.”

“Mai”, assenyala Alex Burrows, el company de línia dels Sedins i el desencadenant principal durant tots aquests anys. “Aquesta és l’única cosa: mai els vaig veure lluitar o discutir”.

Els bessons es van combinar per formar un duet singular de la NHL. Són els millors jugadors de la història de la franquícia Canucks. Van guanyar títols anotadors consecutius. Van dominar els oponents amb canvis de cicle despietadament prolongats.

El joc d’Henrik va marcar el seu atac i és una de les principals raons per les quals arriba al número 76 a Els de l’Athletic llista dels 100 millors jugadors de l’era posterior a l’expansió de la NHL.

Però va ser la dinàmica fora del gel d’Henrik amb Daniel, aquesta barreja de confiança familiar, afecte fraternal i només un toc de rivalitat entre germans clàssics, el que els va portar a ser excel·lents. Va ser la seva relació, i la química resultant, la que els va diferenciar.

“Hi ha d’haver confiança entre un equip”, assenyala Henrik. “Hi ha confiança dins d’un equip, confiança dins d’una unitat de cinc homes, i després confiança entre companys de línia, i finalment es va reduir a la confiança entre Daniel i jo. La gent no ho va veure gaire, però quan vam arribar realment boig entre ells, és quan es va trencar aquesta confiança, quan algú no va fer les coses que havia de fer.

“Cada vegada que trepitjàvem el gel, sabíem que havíem de ser bons perquè, si no, fallaríem als altres. Era molt rar que ens prenguem la nit lliure. Vam fer jocs dolents, però no els vam treure mentalment i d’això n’estem orgullosos”.

Aquells moments d’ira entre els bessons es van desenvolupar de manera subtil, lluny de l’atenció de tots excepte dels seus companys més propers.

En silenci i de costat, en aquelles rares ocasions en què les coses anaven malament per a l’equip, Henrik i Daniel es cridaven l’un a l’altre en suec a la banqueta de Vancouver. Aquests moments van ser intensos per als bessons, tot i que amb prou feines van registrar la majoria dels seus entrenadors i companys.

Aleshores, qui es tornaria més boig? És revelador que els dos bessons insisteixen que van ser ells.

“Quan es tracta d’hoquei, era jo”, va riure Henrik.

“Probablement em tornaria més boig”, contesta Daniel, “i m’escalfaria més. Ell estaria més tranquil, però també m’ho donaria. Ens exigim molt l’un a l’altre perquè sabia com de bo podia ser i si no podia estar a l’altura d’aquest estàndard, no sempre m’ho portava bé. Crec que per això també vam ser tan coherents perquè ens vam empènyer els uns als altres per estar a aquest nivell cada nit”.

Quan van sorgir aquests moments, inevitables al llarg de les 17 temporades que van passar com a germans, companys d’equip i companys de línia, els bessons es van posar en un ritme per resoldre l’assumpte abans del final de la vetllada.

“Ens cridavem l’un a l’altre”, recorda Henrik, “i, de vegades, es quedava fins després del partit o quan anàvem a casa després del partit amb diferents cotxes. Aleshores, el tipus que s’enfadava trucava a l’altre i li deia: “D’acord, sé què ha passat, seguim i superem-ho”. No crec que m’he adormit mai encara que estigui enfadat amb ell”.

“Moltes vegades l’esperava fora, així que va haver de fer la trucada”, assenyala Daniel. “Sabia que havia estat ell qui cridava o el que fos, així que esperava i m’assegurava que era el que deia perdó”.Daniel Sedin, a l’esquerra, i Henrik. (Jeff Vinnick / NHLI a través de Getty Images)

Quan pensem en els bessons, sovint pensem en les seves semblances. El miracle biològic de dos atletes d’elit, germans bessons, va crear un estil d’atac únic i altament cerebral que va desconcertar els defensors de la millor lliga d’hoquei del món durant gairebé dues dècades.

No obstant això, a foc lent sota la superfície, la força que va impulsar els bessons a convertir-se en jugadors del nivell del Saló de la Fama va ser la manera com van competir entre ells, empenyent-se els uns als altres per sobresortir.

Entre els antics entrenadors, companys d’equip i personal de suport amb els quals els bessons van treballar estretament durant les seves carreres a la NHL, sovint es recorda que Henrik i Daniel no havien tingut mai un “mal dia”.

Tant si es tractava d’un entrenament d’hora al matí, d’una pèrdua dura o d’un patinatge de bossa de pràctica, exteriorment els bessons eren implacablement positius, respectuosos i productius. Senyors, en tots els sentits de la paraula.

“Et sents afortunat de treballar amb atletes i gent així”, diu Takahashi sobre l’entrenament dels bessons. “La meva dona sempre deia: ‘He de conèixer els pares, vull saber què van fer!’ Perquè són éssers humans realment increïbles”.

En privat, però, Henrik i Daniel eren intensos. Extraordinàriament exigents, amb ells mateixos, i especialment els uns amb els altres.

“El que la gent de vegades s’equivoca, crec, és que mai vam ser nosaltres els que hem colpejat els pals després de les pèrdues o que mostrem grans emocions després de les pèrdues”, diu Henrik. “I és fàcil pensar que els nois que fan això són més competitius”.

Però no hi havia ningú més competitiu que els bessons.

“Hank sempre deia: “Vaig guanyar la carrera més important quan vam néixer”, perquè havia sortit quatre o sis minuts abans que Daniel”, recorda Burrows, rient. “Va sentir que aquella era la carrera definitiva que havia guanyat. Jugant a dos tocs, sempre van ser els dos finalistes. El mateix amb el Ping-Pong: eren els dos millors jugadors que havíem vist mai entre els jugadors d’hoquei. En Hank potser era una mica millor a Ping-Pong. El fet que Danny fos esquerran al futbol va ser potser la diferència atlètica més gran entre aquests dos nois, però tots dos podien fer malabars amb una pilota durant hores”.

Les seves habilitats de dos tocs van ser fruit del fet que Henrik i Daniel també van ser jugadors de futbol estrella en els seus anys d’adolescència, ambdós migcampistes centrals i amb el mateix talent final en aquest esport, abans que els bessons decidís dedicar-se a l’hoquei als 16 anys. .

“Amb absolutament tot, competirien entre ells”, diu Takahashi. “Farien una prova de VO2 Max a la bicicleta i estarien tractant d’aconseguir fins i tot un punt d’un mil·lilitre per quilogram de greix corporal millor que l’altre. Estarien contents fins i tot amb una dècima part de mil·lilitre millor. I si no ho aconseguien, demanarien tornar a fer la prova. I, per descomptat, hi ha una escassetat de temps al camp d’entrenament perquè no els poguessis deixar, però acabarien el VO2 màxim i Henrik preguntaria: “Puc tornar a fer la prova? Realment he de vèncer a Daniel’”.

Aquesta competitivitat, aquesta empenta l’una de l’altra, va ser el nucli de com els bessons es van construir a partir de jugadors de tercera línia als seus 20 anys, àmpliament coberts com a decepcions en aquelles primeres temporades, en dues de les estrelles més prolífiques de la NHL, bidireccionals. forces i líders anotadors consecutius a finals dels 20 anys.

“Jugar junts ha estat sobretot positiu per a nosaltres”, va recordar Daniel sobre les primeres lluites del club en un intens mercat mediàtic, “però un negatiu és que ens preocupem molt l’un per l’altre, així que si vaig fer un bon partit i ell era terrible i sent criticat, em sentiria per ell i em sentia malament encara que em fessin elogis.

“Va ser dur per a mi quan el van criticar. Aquesta va ser la part difícil de tenir un bessó i un bon amic al mateix equip perquè et sentiries per ell”.

A mesura que els bessons van construir el seu cos i la seva capacitat i van resoldre com imposar el seu estil de joc únic a nivell de la NHL al llarg dels seus 20 anys, va ser aquesta competició interna entre els dos la que els va permetre superar-ho tot. Això els va motivar a assolir el nivell que finalment van aconseguir.

“Els primers anys van ser durs. Volíem agradar als entrenadors i companys i a tothom”, recorda Daniel. “Quan no estàs fent això, és difícil. A mesura que passava el temps, ens vam adonar que havíem de seguir intentant millorar. I això és una cosa que va fer. En veure’l passar per això, vaig sentir que podia fer el mateix. Hem pogut alimentar-nos els uns dels altres”.(Andy Devlin / NHLI a través de Getty Images)

La seva intensitat col·lectiva va convertir els bessons en els quals es van convertir com a duet, però per a Henrik, individualment, apareix en aquesta llista com un dels grans creadors de joc de la seva generació, eclipsat com a pur passant només per Joe Thornton aquest segle.

Per escoltar-ho en Daniel, l’habilitat de l’Henrik per anticipar-se al partit era insuperable. El va fer divertit jugar amb ell, encara que el seu estil exigia que els seus companys de línia mantinguessin un ritme de treball impensable per aprofitar-lo.

“Gairebé juga a hoquei més com un jugador de futbol”, diu Daniel sobre el seu germà. “Ell posa els discos on vas, no on ets.

“Si ets capaç de llegir això, tens oportunitats. És molta feina, has de patinar molt, però saps que et donarà el disc i s’anticiparà cap a on vas. Això és el que el fa especial. Veu l’evolució de l’obra.

“De vegades et crida mig per patinar perquè sap on vol posar el disc. Sempre va ser molt divertit jugar amb ell perquè sempre t’anava a trobar i sempre ho anava a posar a la teva cinta. Això també et fa treballar més”.

Burrows, en canvi, descriu l’experiència de complementar Henrik d’una manera molt diferent.

“Sincerament, Henrik ho va fer tot més fàcil una vegada que sabies on volia posar el disc”, diu Burrows. “Mai et posaria en un mal lloc, o s’aferraria al disc. Sempre tindries una mica de temps i d’espai perquè el posava directament a la teva timonera o a la teva cinta, mentre que amb altres centrals, de vegades et posen en un túnel i no tens gaire amb què treballar.

“Hank era tan bo i tan intel·ligent, i va entendre que el temps i l’espai ho eren tot. Va ser molt intel·ligent atacant el gel premium amb el seu pas”.

No va ser només l’habilitat o la sobrenatural habilitat d’Henrik per llegir l’obra en temps real el que va permetre a Henrik acumular 830 assistències en la seva carrera, sinó que també va ser la seva preparació. El centre bidireccional d’un home pensador, Henrik va dominar amb el temps, en col·laboració amb el seu germà, elements com ara les jugades d’enfrontament.

El seu compromís compartit de no deixar cap pedra sense girar a la recerca d’un avantatge va impulsar el seu èxit ofensiu i el seu domini bidireccional.

“No vull menysprear els jugadors de la NHL, així que si ho poses, posa-ho d’una manera agradable”, va dir Henrik mentre comentava com els Sedins es van delectar amb les jugades de set després dels empats en les seves carreres, “però jo No em puc creure quan veig els partits ara, només el nombre d’errors que veig perquè els jugadors no estan preparats. I normalment és fora dels enfrontaments, ja sigui a la zona defensiva o a la zona ofensiva.

“Hi havia passades a cegues que semblaven increïbles, però Danny sabia al 100% que si només posava el disc en aquesta zona, tant si el disc acabava al meu pal o no, seria un dos contra un. Això es deu al fet que va llegir el control previ de l’enfrontament.

“Això ens va donar un gran avantatge quan jugàvem, i el necessitàvem perquè no érem els patinadors més ràpids i no podíem vèncer als nois un contra un. Les jugades d’enfrontament són gairebé com una jugada de futbol: tothom està configurat d’una manera determinada, no hi ha cap endevinació. Si feu un pre-scout, podeu dir què farà un altre equip i podeu utilitzar-lo al vostre avantatge”.

La història de les carreres dels bessons, el seu ascens com l’associació d’atac més singular de la història de l’hoquei, és tan fascinant per les seves similituds i les seves diferències individuals: la barreja de la química i la precisió geomètrica, el coneixement tàctic i l’adaptació que van forjar els seus estil distintiu.

Però com a experiència viscuda pels mateixos bessons, el que destaca de la part d’hoquei de la seva relació no és el dos contra un, ni la resolució de problemes, ni els esclats ocasionals en suec a la banqueta, ni la zona ofensiva sostinguda. canvis de bicicleta sense parar.

És la manera en què s’exigien tant els uns als altres i, en el procés, es van convertir en dos dels millors que mai han jugat el joc.

“Va ser un plaer tenir un germà amb qui competir cada dia”, diu Daniel. “Ens va empènyer. A la pràctica, als jocs, responsabilitzar-se mútuament i adonar-me, per a mi, del bo que podria ser un dia determinat, i després mantenir-lo a aquest estàndard. Crec que el va empènyer a convertir-se en qui era, i sé que em va empènyer”.

(Foto superior: Jeff Vinnick / Getty Images)

#NHL99 #Henrik #Sedin #prosperar #rivalitat #fraternal #Ens #cridaríem #lun #laltre

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button