MLB

Els imperis esportius més valuosos del món 2023

Els imperis esportius més valuosos del món 2023

Els magnats de l’esport han desplegat una varietat de mètodes per aportar més diners, augmentant el valor de les seves participacions en expansió i creant magatzems internacionals diversificats que prometen donar els seus fruits en el futur.


T

Els propietaris d’eam han aconseguit el premi major aprofitant i escalant les seves marques i propietat intel·lectual. I ho han fet de moltes maneres diferents: comprant més equips, imposant preus més alts per als drets dels mitjans, ampliant la distribució de contingut amb streaming, venent patrocinis a través de diversos actius esportius, desenvolupant béns arrels d’ús mixt i invertint en esports. -tecnologia relacionada, anàlisi, apostes esportives i esports de nínxol, com el lacrosse indoor.

El resultat: els 25 imperis esportius més valuosos del món valen un total de 174.000 milions de dòlars, un 23% més que un fa un any. Aquest any, hem afegit una nova prima del 10% al valor agregat d’un imperi esportiu per tenir en compte l’escalabilitat que comporta tenir múltiples propietats esportives. Fins i tot sense la prima, els 25 principals imperis esportius encara ho van fer molt millor que l’any passat. Haurien augmentat un 11,9%, fins als 158.000 milions de dòlars.

L’imperi esportiu de Liberty Media, amb un valor de 21.000 milions de dòlars, se situa al capdavant. Encapçalat pel multimilionari John Malone, els principals actius esportius de Liberty són el circuit de curses d’automòbils de Fórmula 1 (valor empresarial: 17.100 milions de dòlars) i l’equip Atlanta Braves MLB (2.100 milions de dòlars). La Fórmula 1 va tenir una pancarta el 2022, amb una mitjana d’1,21 milions d’espectadors a la família de xarxes ESPN, la més alta registrada per a la sèrie, i va signar un nou acord de televisió al juny segons informa amb un valor mínim de 75 milions de dòlars anuals, 15 vegades el seu acord anterior. No és d’estranyar que el Fons Sobirà de Patrimoni de l’Aràbia Saudita considerés adquirir la Fórmula 1 per 20.000 milions de dòlars l’any passat, segons a Bloomberg.

Pel que fa al campió de la Sèrie Mundial 2021 Atlanta Braves, sembla que Malone, que va pagar 400 milions de dòlars per l’equip el 2007, podria estar preparant-se per cobrar en venda ells. Gràcies en part al nou estadi de pilota dels Braves i La bateria d’Atlanta, un projecte immobiliari d’ús mixt, els ingressos dels primers nou mesos del 2022 van ser de 535 milions de dòlars en comparació amb els 466 milions de dòlars del mateix període del 2021. Hi ha coses pitjors que apostar per Malone. Durant l’últim any, el preu de les accions de seguiment de la Fórmula 1 i els Atlanta Braves han augmentat un 5% i un 35%, respectivament, mentre que l’S&P 500 ha caigut un 13%.

Malone és l’excepció i no la regla entre els propietaris de l’imperi esportiu. En lloc d’utilitzar les accions per sustentar la seva estratègia, molts d’ells construeixen els seus equips més valuosos, alguns creuen en dominar un mercat local i altres pensen globalment.

El multimilionari Ted Leonsis, propietari de Monumental Sports and Entertainment, és un exemple excel·lent de dominació del mercat local. MSE és propietari dels NBA Wizards i NHL Capitals de Washington, així com de l’edifici on juguen ambdós equips, Capital One Arena. MSE recentment comprat el 66% de NBC Sports Washington que encara no posseïa, donant a Leonsis el control de la distribució del seu contingut. Valorem MSE en 4.510 milions de dòlars, el 20è de la nostra llista. Sembla que Leonsis està buscant afegir-se al seu imperi esportiu local comprant Nacionals de Washington de la MLB.

Un exemple de pensador més global és Kroenke Sports and Entertainment, un imperi dirigit pel multimilionari Stan Kroenke que va des d’Anglaterra (equip de futbol Arsenal), fins a l’oest dels Estats Units (Colorado Avalanche de la NHL, els Denver Nuggets de l’NBA i els Los de la NFL). Angeles Rams). El valor empresarial de KSE suma 12.750 milions de dòlars, prou bo per al segon lloc a la llista d’enguany. A Kroenke li encanta el joc immobiliari, després d’haver invertit més de 5.000 milions de dòlars dels seus propis diners al nou estadi SoFi del seu equip de futbol i als voltants. Parc de Hollywoodque inclourà tot, des de menjar i fitness fins a art i entreteniment.

Harris Blitzer Sports and Entertainment és una de les grans oportunitats tecnològiques i de capital de risc en l’esport. Per descomptat, el seu eix principal és la propietat dels Philadelphia 76ers de l’NBA i dels New Jersey Devils de la NHL. Però segons el nostre recompte, HBSE, que ocupa el lloc número 18 de la nostra llista amb una valoració de 4.650 milions de dòlars, obté més de 100 milions de dòlars del seu valor de les seves participacions en tecnologia, esports i inversions en estil de vida mitjançant propietats com ara Elevate Sports Ventures, Nou Meta Entertainment i HBSE Ventures.

És possible que les empreses d’inversió, relativament noves entrants en la propietat d’equips, ja no estiguin satisfetes amb la propietat de petites peces d’equips. Per descomptat, lligues nord-americanes com l’NBA, la MLB i la NHL tenen límits sobre quant poden tenir els inversors institucionals, i la NFL els prohibeix completament. Però és possible utilitzar una gran marca europea per tornar a tenir una plantilla important. Exemple principal: RedBird Capital, un nou participant al top 25 a força de comprar una participació de control de l’equip italià de futbol AC Milan al juny per 1.280 milions de dòlars. L’any anterior, RedBird va comprar una participació de l’11% a Fenway Sports Group, les participacions del qual inclouen els Boston Red Sox de la MLB, l’equip de futbol anglès Liverpool i els Pittsburgh Penguins de la NHL. RedBird ocupa el lloc 25 de la nostra llista, amb un valor de 3.600 milions de dòlars. El valor de Fenway és de 10.400 milions de dòlars, prou bo per al quart.


ELS IMPERI ESPORTIU MÉS VALIOSOS DEL MÓN 2023

* Indica la propietat del 50% o menys


1. Llibertat Mitjana

Valor: 20.800 milions de dòlars

Propietats: Atlanta Braves, Fórmula 1, Drone Racing League*, Kroenke Arena Co.*, Meyer Shank Racing*, Overtime Sports*

Persones clau: Gregory Maffei (president i CEO), Albert Rosenthaler (CCDO)


2. Kroenke Sports & Entertainment

Valor: 12.750 milions de dòlars

Propietats: Los Angeles Rams, Colorado Avalanche, Denver Nuggets, Arsenal FC, The Guard, Colorado Rapids, Colorado Mammoth, Altitude Sports and Entertainment

Persona clau: E. Stanley Kroenke (propietari i president)


3. Jerry Jones

Valor: 11.320 milions de dòlars

Propietats: Dallas Cowboys, Legends Hospitality*, The Star, GameSquare Esports*

Persona clau: Jerry Jones (propietari, president i director general dels Cowboys)


4. Grup Esportiu Fenway

Valor: 10.400 milions de dòlars

Propietats: Boston Red Sox, Liverpool FC, Roush Fenway Keselowski Racing*, NESN, Fenway Sports Management, Pittsburgh Penguins

Persones clau: John Henry (cofundador i propietari principal), Thomas Werner (cofundador i president)


5. Madison Square Garden Sports

Valor: 9.170 milions de dòlars

Propietats: New York Knicks, New York Rangers, Counter Logic Gaming, Hartford Wolf Pack

Persones clau: James Dolan (president executiu), David Hopkinson (president i director d’operacions)


6. El Grup Kraft

Valor: 8.400 milions de dòlars

Propietats: New England Patriots, New England Revolution, UFC*, Kraft Analytics Group, DraftKings*, Oxygen Esports*, Roblox*

Persona clau: Robert Kraft (fundador, president i CEO)


7. Yankees Global Enterprises

Valor: 7.640 milions de dòlars

Propietats: New York Yankees, Legends Hospitality*, YES Network*, New York City FC*, Yankee Stadium Events, AC Milan*

Persona clau: Hal Steinbrenner (soci general director i president)


8. Família Glazer

Valor: 7.530 milions de dòlars

Propietats: Manchester United, Tampa Bay Buccaneers

Persones clau: Bryan Glazer (propietari i copresident dels Buccaneers), Edward Glazer (propietari i copresident dels Buccaneers), Joel Glazer (propietari i copresident dels Buccaneers)


9. Paul G. Allen Trust

Valor: 7.410 milions de dòlars

Propietats: Seattle Seahawks, Portland Trail Blazers, Seattle Sounders*

Persona clau: Jody Allen (presidenta)


10. Maple Leaf Esports i entreteniment

Valor: 6.420 milions de dòlars

Propietats: Toronto Raptors, Toronto Maple Leafs, Toronto FC, Toronto Argonauts, Toronto Marlies

Persones clau: Cynthia Devine (presidenta i CEO), Sabina Rizvi (CFO)


11. 49ers Enterprise

Valor: 5.970 milions de dòlars

Propietats: San Francisco 49ers, Leeds United* FC, Elevate Sports Ventures*

Persones clau: Denise DeBartolo York (propietari i copresident dels 49ers), John York (propietari i copresident dels 49ers)


12. Grup de Futbol Ciutat

Valor: 5.960 milions de dòlars

Propietats: Manchester City, New York City FC, Melbourne City FC

Persones clau: Ferran Soriano (CEO), Roel De Vries (Group COO)


13. Shad Khan

Valor: 5.950 milions de dòlars

Propietats: Jacksonville Jaguars, Fulham FC, All Elite Wrestling

Persones clau: Shad Khan (propietari dels Jaguars), Tony Khan (director d’estratègia de futbol; CEO i director general d’AEW)


14. Família Benson

Valor: 5.690 milions de dòlars

Propietats: New Orleans Saints, New Orleans Pelicans

Persona clau: Gayle Benson (propietària dels Saints and Pelicans)


15. Gestió de beisbol Guggenheim

Valor: 4.920 milions de dòlars

Propietats: Los Angeles Dodgers, Spectrum SportsNet LA

Persona clau: Mark Walter (CEO)


16. Grup Esportiu Haslam

Valor: 4.830 milions de dòlars

Propietats: Cleveland Browns, Columbus Crew

Persones clau: Dee i Jimmy Haslam (socis directius i principals)


17. AMB Group

Valor: 4.770 milions de dòlars

Propietats: Atlanta Falcons, Atlanta United, PGA Tour Superstore, AMBSE Ventures*

Persones clau: Arthur Blank (propietari)


18. Harris Blitzer Sports & Entertainment

Valor: 4.650 milions de dòlars

Propietats: Philadelphia 76ers, New Jersey Devils, New Meta Entertainment*, Elevate Sports Ventures*, HBSE Ventures, Utica Comets

Persones clau: Josh Harris (cofundador i soci general gerent), David Blitzer (cofundador i soci gerent)


19. Tepper Sports & Entertainment

Valor: 4.550 milions de dòlars

Propietats: Carolina Panthers, Charlotte FC

Persona clau: David Tepper (propietari)


20. Monumental Sports & Entertainment

Valor: 4.510 milions de dòlars

Propietats: Washington Wizards, Washington Capitals, aXiomatic*, NBC Sports Washington, Monumental Sports Network

Persona clau: Ted Leonsis (soci principal i CEO)


21. Pegula Sports & Entertainment

Valor: 4.460 milions de dòlars

Propietats: Buffalo Bills, Buffalo Sabres, Adpro Sports, Buffalo Bandits, Rochester Americans, Rochester Knighthawks

Persones clau: Terry i Kim Pegula (propietaris)


22. Família Wilf

Valor: 4.360 milions de dòlars

Propietats: Minnesota Vikings, Orlando City SC, Orlando Price, Wise Ventures

Persona clau: Zygmunt Wilf (propietari i president dels Vikings)


23. Joe Tsai

Valor: 3.990 milions de dòlars

Propietats: Brooklyn Nets, San Diego Seals, Las Vegas Desert Dogs, New York Liberty, G2 Esports*, LAFC*

Persona clau: Joe Tsai (propietari dels Nets)


24. Família Ricketts

Valor: 3.730 milions de dòlars

Propietats: Chicago Cubs, Marquee Sports Network*

Persona clau: Tom Ricketts (propietari i president dels Cubs)


25. RedBird Capital Partners

Valor: 3.600 milions de dòlars

Propietats: AC Milan, Fenway Sports Group*, Yes Network*, Rajasthan Royals*, Toulouse FC, XFL*, Dream Sports*

Persona clau: Gerry Cardinale (fundador i soci gerent)


METODOLOGIA

Per qualificar-se com a imperi esportiu, una persona o empresa ha de tenir una participació majoritària en almenys un equip esportiu i les seves inversions agregades en altres propietats relacionades amb l’esport han de sumar almenys 100 milions de dòlars. Els valors del nostre imperi són els valors empresarials agregats de les seves participacions multiplicats per 1,1. Creiem que una prima del 10% a la suma de les peces és conservadora donada l’escala i l’amplitud d’aquests actius. Les nostres fonts de valoració van ser les més recents NFL, MLB, NBA, NHL, futbol europeu els valors de l’empresa i les valoracions MLS que es publicaran aviat. Per als actius relacionats amb l’esport no inclosos a la nostra base de dades, vam confiar en propietaris i inversors d’aquestes empreses, banquers esportius, advocats i analistes de mitjans.

MÉS DE FORBES

MÉS DE FORBESValors de l’equip de la NFL 2022: els Dallas Cowboys són la primera franquícia que val 8.000 milions de dòlarsMÉS DE FORBESEls equips de futbol més valuosos del món 2022: el Reial Madrid, amb un valor de 5.100 milions de dòlars, torna a estar al capdavantMÉS DE FORBESEls 10 atletes més ben pagats del món 2022MÉS DE FORBESEl talent d’elit existeix quan es tracta de llançadors titulars elegibles per a l’arbitratge#Els #imperis #esportius #més #valuosos #del #món

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button